Cart:

0
Uw winkelmandje bevat geen artikelen.

0


Voor 18:00 uur besteld? Uw bestelling wordt
dezelfde dag verzonden.

Bel tijdens kantooruren 085 782 28 33
of mail onze klantenservice.

Betaal veilig en snel met iDeal, Paypal, Klarna, Mastercard of Visa.

Hoe werkt een elektrische sigaret?


Veelgestelde vragen over de Elektrische Sigaret!

Een elektrische sigaret is een batterij aangedreven apparaat dat nicotine houdende vloeistof omzet in damp dat een gebruiker inhaleert. Er komt geen vuur, geen as en geen (stinkende) rook te pas. De elektrische sigaret bevat geen giftige chemicalien zoals teer of carbon dioxide.

Producenten en tevreden gebruikers zeggen dat de elektrische sigaret een gezondere alternatief is dan het echte roken, die per jaar heel veel slachtoffers veroorzaakt. Somige gebruikers geven aan dat de elektrische sigaret heeft bijgedragen aan het feit dat ze minder zijn gaan roken. Voorbeeld situaties; iemand die gemiddeld één pakje sigaretten per dag heeft gerookt is minder gaan roken door het in gebruik te nemen van een elektrische sigaret. Deze personen roken nu nog maar één "gewone" sigaret per dag en sommigen roken helemaal geen "gewone" sigaret meer. Door het minder of geheel niet meer van "gewone" siagretten zijn bij deze personen het reuk en smaak gevoeligheid verbeterd, zelfs het slapen is verbeterd.Hoe werkt een elektrische sigaret?

Bij opsteken van een "gewone" sigaret verbrand men het tabak, door dit proces komt er rook vrij die nicotine bevat. De roker inhaleert deze rook met nicotine naar zijn longen. Bij een elekrische sigaret gaat deze ontbranding heel anders. Bij een elektrische sigaret wordt de nicotine houdende vloeistof door de verwarmingsspoel verwarmt tot een damp ook wel vapor genoemt. Het hangt een beetje van de elektrische sigaret af. Er zijn modellen verkrijgbaar waarbij je gewoon kunt inahaleren en er zijn modellen met een drukknopje waarbij dan pas de verbranding vrij komt.

Een elektrische sigaret bestaat uit 3 essentiele onderdelen, namelijk:
1. Opladbare batterij
2. Verdampings ruimte
3. Cartridge

De oplaadbare batterij (lithium batterij) is identiek aan een batterij van een mobiele telefoon, deze is dus vaak oplaadbaar. De batterij is verbonden aan een spanningsregelaar en deze staat weer in verbinding met de verstuiver (atomizer). Door het inhaleren wordt de verstuiver (atomizer) geactiveerd welke de nicotine houdende vloeistof omzet in damp (vapor).

 

Waaruit bestaat de eGO serie elektrische sigaret?

Damper

De elektrische sigaret bestaat uit een zogenaamde damper. De damper heeft een batterij en een verdamper met een vloeistofreservoir.
Hele elektrische sigaret, ook wel damper genoemd

Batterij

De batterij levert stroom aan de verdamper die op zijn beurt de vloeistof in het reservoir verdampt. Dit gebeurt door middel van een gloeispiraaltje. In tegenstelling tot rook van een gewone sigaret, die bij verbranding van tabak vrijkomt, inhaleer je damp. De dampervaring is erg afhankelijk van het type batterij dat gebruikt wordt, deze zijn er in verschillende formaten en met een verschillend vermogen. Met het aan/uit knopje wordt de batterij doorgaans geactiveerd, doormiddel van 5x snel op het aan/uit knopje te klikken (de)activeert u het batterij, er zijn elektrische sigaretten waarbij dit automatisch gebeurt.
eGO batterij elektrische sigaret

Verdamper met vloeistofreservoir

Er zijn verschillende soorten verdampers, waarbij er met name onderscheid bestaat tussen de vulsystemen. Atomisers en clearomisers zijn veel voorkomende typen verdampers. De verdamper en het vloeistofreservoir vormen vaak één geïntegreerd geheel. Voor een goed functionerende elektrische sigaret is het van belang dat de verdamper op de juiste manier gevuld wordt. Er zijn grofweg 3 typen laders, namelijk boven-, onder- of naaldladers.
Clearomizer elektrische sigaret

Vloeistof

www.elektrischesigaret.nl biedt diverse eliquids aan, met verschillende smaken en nicotinegehaltes. Voor het bepalen van het juiste nicotinegehalte adviseren we ons selectieschema te volgen. Elektrischesigaret.nl verkoopt alleen vloeistoffen in hoeveelheden van 10ml, dit i.v.m. veiligheid.