Cart:

0
Uw winkelmandje bevat geen artikelen.

0


Voor 18:00 uur besteld? Uw bestelling wordt
dezelfde dag verzonden.

Bel tijdens kantooruren 085 782 28 33
of mail onze klantenservice.

Betaal veilig en snel met iDeal, Paypal, Klarna, Mastercard of Visa.

Informatie over de elektrische sigaret


e-Liquid voor de elektrische sigaret


e-Liquid is de vloeistof die door een gloeispiraal wordt verdampt. De e-Liquid van de elektrische sigaret bestaat uit een basis vloeistof, nicotine en diverse smaakstoffen. In de meeste gevallen is de basis vloeistof van de elektrische sigaret propyleenglycal. Propyleenglycal is een niet toxische vloeistof die goedgekeurd is voor gebruik in voedsel, medicatie en cosmetica.
Nicotine wordt net zoals de gewone sigaret uit tabaksplanten gewonnen. Verdere smaakstoffen worden alleen gebruikt van stoffen die zijn goedgekeurd voor consumptie.

Nicotine van de elektrische sigaret


Zoals hierboven al genoemd is, wordt de nicotine voor de e-Liquids uit tabaksplanten gewonnen. Al jaren is bekend dat nicotine schadelijk is voor de bloeddruk, hart- en bloedvaten, daarom wordt het ook afgeraden om nicotine houdende producten te gebruiken. Behoort u tot een van de volgende groepen dat wordt het u afgeraden om een elektrische sigaret te nemen: mensen met een hart- en vaatziekten, zwagere vrouwen, onder de 18 jaar of allergies voor propylene glycol.

Het toxische gehalte is ongeveer gelijk aan andere sigaret vervangers zoals de nicotine pleisters of kauwgom. De kankerverwekkende stoffen van een elektrische sigaret blijkt uit een onderzoek 600 tot 700 maal lager te liggen dan een gewone sigaret. Voor meer informatie over onderzoeken verwijzen wij u naar de wiki pagina van de elektrische sigaret.

De gewone sigaret en zijn schadelijke stoffen


Bij een gewone sigaret komt en bij een hijsje niet alleen nicotine mee maar ook vele andere zeer schadelijke stoffen die worden opgenomen door de longen. De gevaarlijke stoffen die worden opgenomen zijn o.a.: Teer, koolmonoxide en andere chemische middel die zijn gebruikt om de tabak een betere smaak mee te geven. De tabak die we bij een gewone sigaret kennen is vaak behandeld met chemische middelen om het beter van smaak te maken en te bleken. Dit proces komt de roker zeker niet ten goede.

Bij een elektrische sigaret werkt de verdamping anders dan bij een gewone sigaret. Een elektrische sigaret reageert pas wanneer u een klein hijsje neemt en/of op de knop drukt op de elektrische sigaret, nu wordt er een microscopisch druppel nicotine toegevoegd. De elektrische sigaret bevat daarom geen teer of koolmonoxide. Naast dat de elektrische sigaret vele malen minder schadelijke stoffen heeft, is het ook nog eens prettig voor uw omgeving. De elektrische sigaret geeft nauwlijks overlast door (vieze) geurtjes. De damp die vrij komt is zogoed al neutraal.

Hieronder vindt u een overzicht van schadelijke stoffen die zich in de normale sigaret bevindt.

Stof en Uitleg: Teer

Teer wordt veelal gebruikt om objecten af te sluiten van zuurstof en water. Wanneer men een sigaret rookt komt dus deze teer in de longen terecht. Het resultaat is dat de trilhaartjes in de longen worden voorzien van een laagje teer waardoor deze minder goed functioneren en de roker op den duur last krijgt van benauwdheid.

Stof en Uitleg: Koolmonoxide

Koolmonoxide zorgt er voor dat het bloed minder goed zuurstof op kan nemen. Bij normale rokers gaat de conditie en gezondheid door deze stof dus hard achteruit. Het beschadigt ook de vaatwanden.

Stof en Uitleg: Arseen

Wordt onder andere gebruikt in mierengif.

Stof en Uitleg: Benzeen

Wordt gebruikt in chemische wapens, zoals napalm.

Stof en Uitleg: Cadmium

Zit onder andere in batterijen en accu's.

Stof en Uitleg: Formaldehyde

Wordt gebruikt als ontsmettingsmiddel en bestanddeel in verf.

Stof en Uitleg: Nitrosaminen

Worden gebruikt voor de vervaardiging van onder andere balonnen en condooms.

Stof en Uitleg: Methanol

Wordt gebruikt als brandstof voor raketten en gevechtsvliegtuigen.

Stof en Uitleg: Waterstofcyanide

Veelal gebruikt als industriële pesticide.

WAARSCHUWING

Vloeistof buiten bereik van kinderen en huisdieren houden.
Niet gebruiken tijdens zwangerschap, borstvoeding of bij overgevoeligheid voor glycerine.
Het roken van een elektrische sigaret door personen onder de 18 jaar wordt sterk afgeraden.