Cart:

0
Uw winkelmandje bevat geen artikelen.

0


Voor 18:00 uur besteld? Uw bestelling wordt
dezelfde dag verzonden.

Bel tijdens kantooruren 085 782 28 33
of mail onze klantenservice.

Betaal veilig en snel met iDeal, Paypal, Klarna, Mastercard of Visa.

Is de elektrische sigaret ongezond?


Op dit moment is deze vaag een hot item: is de elektrische sigaret nou eigenlijk schadelijk voor de gezondheid of niet? Eén ding is duidelijk: niet roken is altijd gezonder! Als je niet rookt, kun je maar beter ook niet aan een elektrische sigaret beginnen. Hieronder willen we je informeren over de gezondheidsrisico’s.

Elektrische sigaret is minder schadelijk

Bij het roken van een elektrische sigaret vindt, in tegenstelling tot het roken van een gewone sigaret, geen verbranding plaats. Bij verbranding van tabak komen honderden verschillende gassen vrij, waarvan er enkele tientallen schadelijk en kankerverwekkend zijn bewezen. Omdat bij de elektrische sigaret geen sprake is van verbranding, komen deze gassen niet vrij. Daarom is het roken van een elektrische sigaret minder schadelijk dan het roken van een gewone sigaret. 

Stoffen in de elektrische sigaret

In alle elektrische sigaretten, behalve de 0 mg, zit nicotine. De vloeistof bestaat naast nicotine uit Propyleen Glycol, smaakstoffen en plantaardige glycerine. 

Vanwege deze stoffen is de elektrische sigaret niet geschikt voor zwangere vrouwen, mensen met een hoge bloeddruk, mensen met hart- en vaatziekten, niet-rokers en jongeren beneden de 18 jaar. Bij het optreden en aanhouden van bijwerkingen wordt de elektrische sigaret ook afgeraden.