Cart:

0
Uw winkelmandje bevat geen artikelen.

0


Voor 18:00 uur besteld? Uw bestelling wordt
dezelfde dag verzonden.

Bel tijdens kantooruren 085 782 28 33
of mail onze klantenservice.

Betaal veilig en snel met iDeal, Paypal, Klarna, Mastercard of Visa.

Medici: e-sigaret masaal inzetten


Franse wetenschappers zeggen een succesvol programma te hebben ontwikkeld om te stoppen met roken: vrijroken.nl. Belangrijkste hulpmiddel: de e-sigaret. Het programma is tot stand gebracht in opdracht van de Stichting Vrij Van Roken (SVVR). De roker stopt daarbij onder begeleiding van internet-coaching in één keer met de gewone sigaret. Die wordt vervolgens 'vervangen' door een door de SVVR samengestelde e-sigaret.

Nicotinegehalte

In een periode van drie maanden wordt de roker gevolgd door middel van vragenlijsten, met adviezen ondersteund en gemotiveerd. Stapsgewijs wordt het nicotinegehalte in de vloeistof voor de e-sigaret verminderd. Aan het einde van het programma adviseert de stichting ook hoe je met de gewoonte om iets in je hand te hebben, kunt omgaan. De resultaten worden doorlopend door specialisten gemeten en geanalyseerd. 'Deze uitvinding zal verantwoordelijk zijn voor het redden van een recordaantal levens in de 21ste eeuw' aldus Dr. Presles over de e-sigaret. Dr. Jean-Michel Klein: 'Men moet eens ophouden om allerlei onzin over de e-sigaret te vertellen. Wij, artsen, merken dagelijks dat het patiënten veel beter gaat dankzij de e-sigaret!'

Geen medicijn van maken

Collega wetenschappers en specialisten o.l.v. Professor Dr. Gerry Stimson heeft het Europese parlement, met succes, opgeroepen de e-sigaret niet als medicijn te klasseren maar voor iedereen toegankelijk te houden vanwege de goede resultaten om te stoppen met het roken van de veel schadelijkere tabak. Wat maakt het programma vrijroken.nl anders dan de e-sigaret die de meeste rokers al wel ergens in een laatje hebben liggen? Volgens de intitiatiefnemers zijn veel e-sigaretten van twijfelachtige kwaliteit. Bij de geringste hapering of te lage prestatie grijpt de roker dan al heel snel naar de tabak. Deugdelijke materialen voorkomen dat. Maar nog belangrijker is de goede begeleiding, voorlichting en ondersteuning die het programma biedt.

Bron: anp